Frig Erguvanından Gordions’a

Eczacı Canan Gerimli, özgür olmayı, kararlarını tek başına almayı seven bir kadındır. Şehir hayatının karmaşasından bunalır, toprak ve doğa sevgisinin ağır basması sonucu, 2003 yılında Ankara’nın Polatlı ilçesine yerleşir. Ailesinden kalma elli yıllık asmaların bulunduğu bağın bir köşesine küçük bir ev yaptırır.

Canan Hanım, “Frigyalılar M.Ö. 738 yıllarında krallığın en iyi erguvan renkli şaraplarını yapıyorsa ben de Gordion’s şarapları yapabilirim.” diyerek işe girişir.

Önce şarap yapım kurslarına katılır, sonra evinde küçük denemelere başlar. Umut verici sonuçlara ulaşınca bir buçuk tonluk fermantasyon tankı alarak üretime başlar. Canan Gerimli 2005 yılından beri Polatlı’nın Kargalı Mahallesi’ndeki atölyesinde yirmi fermantasyon tankıyla butik şarap üreticisi olarak çalışıyor. Üretimin her aşamasına katılıyor. Yurt içinde ve dışında başarı ödülleri kazanmış, eczanesinde çalışmaya devam ediyor.