Atike Girgin, Balıkesir Havran’da yaşayan bir düğün yemekçisi. Eşi sekiz sene önce vefat edince düğünlerde ikram edilecek yemekleri yaparak iş hayatına atılmış. Atike Hanım bu işe ilk olarak, ablasının kızı gelin olurken başladığını söylüyor. Daha sonra, yeğeninin sünnet yemeğini yapmış. Ardından diğer akrabalar sıraya girmiş, derken Havran’da düğün yemekleri ondan sorulur olmuş.
Catering şirketlerinin sayısı hızla artarken düğün yemekçileri daha uzun yıllar varlığını koruyacakmış gibi görünüyor. Çünkü bu iş profesyonel bir çalışma olmanın yanı sıra bir tür imeceyle yapılıyor. Kadınlar bir araya geliyor, sadece lezzetli yemekler yapmakla yetinmiyor aynı zamanda açık havada kurulan mutfakta birlikte üretiyorlar. Gün boyu samimi bir hava esiyor, eğlenceli bir süreç yaşanıyor. Atike Hanım hüzünlü bir kadın. On bir ay boyunca onu izlerken güldüğünü pek az gördüm.